BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 14, 2009

perpisahan itu amat menyedihkan..touching la plak..

setiap yang bermula pasti akan berakhir,

setiap yang bertemu pasti akan berpisah,
setiap yang hidup, pasti akan mati.........................
memang sudah menjadi rumlah kehidupan........................

Ungkapan di atas, acap kali kita dengar apabila mengalami situasi tertentu..

Sem akhir di UITM Kedah memberikan makna yang cukup mendalam bagi sesiapa sahaja yang bakal menamatkan sesi pembelajaran di sini. Setiap detik yang dilalui, perlu dihargai. Semakin dekat waktu untuk meninggalkan tempat ini, semakin sedih. Masa takkan berulang kembali. InsyaAllah, garapan pengalaman demi pengalaman, mengajar aku sesuatu yang sangat berharga..tentang apa itu erti SAHABAT...........

Umum mengetahui, pre law habis sem awal.. so, final exam kami lebih awal berbanding course lain. Redha jer la..Hajat di hati untuk dapatkan 4 flat macam susah je setelah memikirkan test ekonomi n bel342 yang susah tahap gaban...tawakal je la mampu aku buat..mana2 yang terbaik untuk aku, terima ja lah,.

Dalam masa yang sama, aku dan beberapa sahabat,lyana, abang hafiz, kak nija datang ke pusat Islam setiap hari pukul 6 petang bagi melatih sahabat2 berlakon teater... Roomate aku pelik n bagi advise, "awat akak wat perangai lagu ni.. akak kan exam, final plak tu..xpenat ker.. exam dari pukul 2 sampai 4petang,,then petang tu, kadang2 terus pi pusat islam, x nak balik pun bilik ni ha...makan pun tidak..akak ni jagalah kesihatan..kalau sakit mase jawab final nanti ,sape susah..akak jugak.."
haih...thanx adik2 roomate ku yang memberikan nasihat..x pa ar...insyaAllah...ada hikmah semua ni...tanggungjawab yang diberi, perlu dijalankan sebaik mungkin. kalau akak x buat, akak rasa berdosa sebab x wat tanggungjawab tu..walaupun akak x der ar terer sangat dalam bab pengarahan ni..tapi eden kene toray gak la..haha

habis je exam, tiba waktu interview..heh...kalau ader rezeki, dapatlah kami ke UITM Shah Alam... Allah sahaja yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita semua. Aku pasrah dengan apa yang berlaku lepas ni. Tawakkal tu Allallah..

Habis jer interview tu, ramai yang balik..satu persatu sahabat meninggalkan aku..waaaaaaa.... bella, myra, atie, fieqa, nabila, kak hawa, zizie, ayu, diana ,ain, lyana and pipang...row bawah f2 kat mahsuri ni senyap je weh..sedih kot . Aku balik paling lambat 14 aribulan...Ingat lagi, masa kak hawa nak balik.. akak main gitar n nyanyi lagu perpisahan yang ala2 jepun tu, touching gile kami semua time tu, lepas ni, x semua antara kita akan membawa haluan yang sama...mm

xpe la tokie..perjuangan perlu diteruskan..dalam masa yang sama jugak, persiapan untuk teater sibuk dilakukan.. syukur sangat2, kesibukan tu melenyenyapkan kesedihan aku..chewah, ayat x leh blah.

Terima kasih sahabat2 iman yang banyak membantu menjayakan teater ini..begitu juga dengan para perlakon yang memberikan komitmen yang tinggi dalam memberikan yang terbaik untuk task ini.. pengorbanan angpa semua sampai x tidur malam dek nak siapkan baju2 pelakon, menghafal skrip, penata muzik, n membuat props amatlah dihargai...sesungguhya, setiap cebisan peristiwa yang kita lalui bersama akan dijadikan sebagai lipatan memori terindah dalam kamus hidup kita..Jamuan perpisahan IMAN kat PI malam tu benar2 memberikan kesan kepada aku dan sahabat2 lain yg bakal meninggalkan UITM..Touching wohh..

to sahabat IMAN and yang lain2,,perjuangan harus diteruskan...harap ukhwah yang terbina akan kekal n jangan lost contact k. Bertemu dan berpisah hanya kerana Allah...In our journey, sekali kita melangkah, jangan patah balik...Genggam bara api, biar sampai jadi arang!!! kalau nak buat sesuatu, buatlah dengan penuh keihklasan dan semangat!! baru rox!!! haha...lastly, angpa jangan lupa aku na...thanx ajar aku banyak perkara...thanx sangat2x!!!!
ni gambar2 teater, n detik2 akhir aku di uitm.waa...

salah satu babak dalam teater musical keunggulan teragung




ni plak watak aiman n tok sakawi..atok yang sentiasa meletop dan cucunya yang banyak songeh!!!!weh, gurau je fahim, iskandar...jangan marah ha.. haha..


bawah ni plak sesi latihan...cuak gak aku time tu, takut x sempat nak setle kan semua babak dlm hanya 2 malam terakhir dek kerana kekangan masa,,tapi alhmdulillah, semuanya bereh!!!!
crew sibuk menyiapkan baju..huhu..xtido mlm depa..pagi2 tengok muka macam zombi..wakaka....comei what!!!

ni kek perpisahan..huhu
pic muslimin (IMAN) .sape ntah tangkap pic ni..erkk....
Pic muslimat (IMAN)...ayu x..ececece

barisan beberapa pelakon, pengarah, penulis skrip, suara latar n penerbit..huhu




Jom makan free weh..mende free memang sedap..wakakaka

sekian sahaja untuk kali ini... UITM Kedah tetap dihatiku..huihuihui





8 comments:

Az-Zahra said...

salam..ija pon nk jgk gmbr2 teater..mane nk dpt eyh? lpas tue, tringin nk tgok video jgk..
hmm, korang jual tk? jual la..ija nk beli..ija rse mesti ramai jgk nk beli..

tokie_rox said...

wsalam ija..insyaallah.....video,pic semua aku dh copy..ang mai sni dtg rumah aku... xpun., ang pi uitm kedah., mahathir ader copy video n pic tu...aku dh try forward kat naim psl jual cd tu, x tau ar die nk wat ke x..huhu...x pun, klau kite bertemu dh shah alam nnati, aku bg kat ko heh..ingatkan aku na...

Maisarah said...

weh ak pun nk gambar2 tu sume...btul weh...touching gile mlm tue...ak ni dhlah jenis yg susah nk nangis...tp, mlm tu, air mata ni...berderu2 keluar...huhu...malulah plak...x taulah sama ada kat tmpat br nanti bleh jumpe x sahabat2 yg mcm diorg kat IMAN...mcm adik beradik...ak dahlah xde kakak...kakak2 IMAN tu dh mcm kakak ak sendiri...Insya-Allah kite mesti bleh jumpa kat Shah Alam...byk2kan berdo'a....doa itu senjata org mukmin...

Syed said...

waa..
sungguh terer kakak ku manage smua benda ni serentak!!
even ada final~
tahniah2!
haha!

=P

Az-Zahra said...

owh..ija mmg nak blek for muet..tp sape pulak mahathir tue? naim ija kenal kot tp ija tk rpat sgt dgn budak2 iman..takut la pulak..ad idea tk camne nk dpt? toki bg tahu dorang, ija nak bende tue, boleh eyh? nanti ija jumpe dorang dkt sane..

Farid90 said...

assalamualaikum..
memang memedihkan, tapi yang lebih penting, pertemuan dan perpisahan kita keranaNya, pasti kita akan dipertemukan, suatu hari nanti..Insya'Allah. (jangan sedih lebih-lebih,makan takpa, lagi-lagi makan percuma..hahaha)

khaleeftunggal said...

hei..ko ade blog..
haha~
mantap2..

ZHARIF BADRUL said...

salam tokie
watpa aku nak touching ngan hang..hang da hbanyak tolong aku dah ni cuma ada segelintir member2 lain yang jenis mata duitan ja ahaha..see you tomorrow