BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 13, 2009

hidup x selalunya indah..langit x selalu cerah..

tajuk entry aku kali ni,, aku ambil dari cebisan lirik dari kumpulan nasyid saujana... Sebab ia betul2 melambangkan keadaan aku sekarang ni... bukan untuk meminta simpati tetapi sekadar untuk meluahkan isi hati..ya..memang benar...x selama2nya kita berada di atas...hidup ni umpama roda..sekejap pusing ke atas, sekejap ke bawah... kalau roda tu tercabut..x der la putaran hidup ni..hapuslah riwayat hidup seorang insan...

peristiwa malam semalam betul2 membuatkan jantung aku nak tercabut!!haha..ntah pape ntah... menangis bagai nak rak.... tapi bukannya leh ubah apa2pun...walau sekuat mana pun kite dah usaha, tapi..kalau itu sahaja rezeki kita..kita kena terima..ade hikmah semua ni.... ni pesan sahabat2 aku..thanx korang.... memang agak sukar aku nak terima semua ni...semangat aku tiba2 hilang... tadi waktu lecture ekonomi pun...aku cuba untuk tumpukan perhatian...sesekali mulut aku turut bising merespond sir mahathir ajar...tapi..kadang2...peristiwa semalam buat aku sedih kembali..haih...Ya Allah..Kembalikan lah semangat aku...

Then, tadi, aku and lydia jumpe sir...slowtalk ngan beliau... harap2 ada sinar harapan kat situ... polisi yang dibuat oleh manusia..sentiasa boleh berubah...tapi polisi yang ditentukan oleh yang Maha Esa...jangan sesekali diingkiri..ingat tu Tokie....

Hari ni,mendung je...semendung hati aku...x ceria macam selalu..ceria ke?? ahha..ntah ar...To mama and abah..Maafkan ieqa...Ieqa dah cuba buat yang terbaik..tapi ini sahaja yang mampu ieqa bagi...maafkan ieqa sebab x bagi tau mama n abah...doakan ieqa dapat semangat balik.... walaupun hal ni ieqa x kan bagi tau mama and abah...tp kalau mama and abah terbaca blog ni... maafkan ieqa....

To sahabat2.... tahniah kepada yang berjaya. ni titik permulaan untuk kita semua...ya...ramai yang bagi nasihat...rezeki ada dimana2...mungkin kali ni, ianya bukan untuk aku.... aku pasrah... harap2..hari2 yang mendatang, lebih baik dari semalam...lebih cemerlang...berbekalkan ketakwaan... dalam mencari jejak kejayaan... dunia dan akhirat.............

11 comments:

Maisarah said...

Bersabarlah.... Setiap ujian yg Allah beri kepada hambanya adalah kerana dia sayang akan kita dan dia tahu kita mampu menghadapinya...
Lagipun, Allah punya perancangan yg terbaik utk kita...
"Jika Allah cepat makbulkan doamu, tanda Dia menyayangimu,
Jika Allah lambat makbulkan doamu, tanda Dia sedang mengujimu...
TETAPI....Jika Allah tidak memakbulkan doamu, tanda Dia merancang sesuatu yg lebih baik untukmu..."

hunnyfridays said...

toki,jgn sedey2 wei..ko slalo cakap kat aku smenye de hikmah..kte kne positif kan..ari tu wak2 aku down gle,ko igt ko cakap pe kat aku kan..aku harap mlm td laz aku tgk ko nangis cam2 k..aku nak toki yg smangat cam dlu, kalo tak ko tau la aku camne kan..hehe..pape pon ko tau aku de tok kau..

ZHARIF BADRUL said...

salam toki
mungkin di mata manusia peluang sudah tertutup tapi di mata Tuhan tidak ada yang mustahil.
Insyallah rabu nanti datangla ke ds dan kita akan buat the last effort for this

Anne Nazeeha said...

toki,banyak2 bersabar. kalau bkn law,mungkin rezeki kita di course2 lain yg kte dpt nnti. mungkin pluang kita brjaya lg tinggi nnti. sgala yg ALLAH beri ada hikmahnya.kita perlu tabah.



-anne-

haajar said...

tokie...sabar yer..aku tau ko kuat orngnyer...insyaallah lau ko bnyak doa ne tau tibe2 diorng still bg lepas ke...jgn sedey2 eh...

eEzWaNi MoHd KaMaL said...

thx tokie 4da sirit words..mgkin tuhan sdg merencanakan sesuatu yg lebih baik utk kita..

Lutfee~ said...

kita serupa~
rezeki di mana2.. insyaallah berjaya.. dengan doa dan usaha..
dun give up k tokie? kau memang best. kembalikan diri kau yg dulu.

The one and only thing said...

tokie, aq x nk sowh ko sabar..
cz aq tau ko mmg kuat,
so, jgn r jd cm ko yg nw nih..
aq x tau nk tgo ko cne weyh..
kembalikan TOKIE, yg aq knal....

Farid90 said...

Assalamualaikum..
tokie, ujian datang dan pergi, tapi semangat juang yang sebenar membuatkan kita terus berdiri. Aku faham perasaan gagal, dan aku merasanya setiap hari. Tapi pasti ada manis dalam gagal, yakinlah. Bersabarlah, jadilah tokie yang aku kenal, tabah dan berani....dan tak mungkin aku lupa, terus rock!ok,:-)

indamood said...

as org yg snasib ngan ko..
doa la banyak2..
sume bende ad hikmah..
kte try lg muet kali ni..
tokie, jgn give up!

Hershan@Ray said...

toki..ko mmg kuat..aku kagum ngan ko..aku doakan ko akan mendapat kejayaan seperti yg diharapkan..amin...