BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, July 26, 2009

lepak kat mines sampai lebam!!





aku, piqa n liyana pi mines siang tadi.. pukul 12.30tghari aku sampai kat sana...liyana n piqa pergi together2 naik kereta.. aku lak..mcm biasa la..saving punye pasal,, berjalan la kaki sejauh 2 km n naik bus mini 80 sen...saving itu penting tau kawan2..haha..alhamdulillah..sepanjang perjalanan aku kat mines.,,xde perkara2 pelik yang berlaku..hari ni tenang ja..x macam selalu..nak tau mende pelik itu apa??? ha...itu yang kite x perlu tau..(macam crite lost and found)..huhu



tapi, agak x berapa besh kat sini..aku sampai dulu kat mines...piqa and liyana tersangkut kat traffic jam yang kian rancak meragut masa2 manusia sejagat untuk sampai ke destinasi yang dituju... sebagai sahabat yang baik...aku paham keadaan mereka..(aiseh puji diri la plak.)..lantas.,, aku pun round2 la sekitar mines tu..sambil melihat kelibat manusia...macam2 ragam....agak2 macam lapar tu,,beli ar aiskrim choco top rm1.60..nyam2..sedap!!!



banyak kot sale tadi..sempena ape ntah...ha..itu yang kita x tau...gua x minat ar shopping2 ni kawan2...pasal gua have no money.. no money no talk..talk to da hand la bai...so ..juz cuci2 mata ja la tadi..hehe.then dalam pukul 1.20 petang..liyana n piqa pun sampai ar...sahabat2 liyana dari upm pun ader gak...so, kami sume main ar bowling walaupun sebenarnya,, ish,,bukan nak cakap apa la kan..nak dibandingkan shalin zulkifli n kak tokie..confirm aku kalah..!! cite sikit..ha...itu yang kita x ingin tau..:pp(mengarut x pe,,asalkan jangan mencarut ye kawan2..x baik..nanti hati gelap..,kan x comei tu.. ;))



lepas tu,,sahabat aku dari UM lak sampai..ha..pa lagi..kami pun main la game kat tingkat 3 mines tu...besh kot..terasa sedikit berbangga kat sini coz masa lawan main kereta tu.., sesungguhnya diri ini tiada memegang lesen kereta yang dibawa oleh micheal shchumacher, apatah lagi lesen sendiri...tapi dapat menewaskan dikau wahai is yang ada lesen kenderaan bertayar 4...yahooo..ni yang x sabaq nak dapat lesen ni..hee....mau drift!!!



..huih....aduih..tiba2...sahabat liyana..saadah namanya..ajak kami sume pi karoke..pergh...gila kentang..sore beta dah ar x sesedap siti nurhaliza, apatah lagi misha omar..jaclyn victor langsung ar x....tapi..member punya pasai,,..kena pi gak ar kan...huhu..bukan selalu dapat jumpa depa pun...lepas ni masing2 sibuk..mmm..so, kami pun menyanyi la dengan riang ria raya..pitching berterabur!! tempo lari!!! nyanyi mendatar ja!! you go back n practise la cik tokie oi..haha..release tension gak woo...



enjoy2 gak ..solat jangan tinggal... kat mana2 pun,,terutama kalau dah kat tempat2 macam ni..shopping complex or yang sewaktu dengannya....kadang2 mende yang kita selalu buat pun kita leh lupa...biasa ar.. manusia kan...aku teringat pasal ceramah motivasi yang disampaikan oleh dato dr hj fadhzillah kamsah(sorry dato' kalau saya tersalah eja nama)..shopping tu x salah,,,berhibur pun x salah..tapi kalau nak cantik kan lagi amalan shopping kite tu an..or time angpa pi tgk perlawanan bola sepak antara kedah lawan selangor ke an... kalau dah tiba masuk waktu, pi surau, solat..kan cantik tu..bukan sahaja kita dapat lakukan apa yang kita suka, tapi at da same time, ibadah yang wajib pun, tetap kita lakukan..cantik kan..sedih ar kalau pi tengok perlawanan bola ke..semata2 support team yang kite suka punya pasal.. sorak2 bagai nak rak sampai habis suara ... solat pulak yang kita abaikan...mm..so..renung2kanlah...apa yang cek sampaikan ni, adalah untuk peringatan cek jugak..cek pun bukannya betol sangat pun...kadang2 senget and bersimapag siur jugak..hehe..so kawan2..sama2 la kita ingat mengingatkan antara satu sama lain...huhu..chaiyok2..



agak2 pukul 6 lebih tu,, aku pun pulang la ke pangkuan keluarga..ecece..terkejut ma..bila balik je rumah, adik aku dari UTM pun balik rumah gak..alhamdulillah...cukuplah kami adik beradik kat rumah...syok nya balik rumah kali ni..weeeeeeeeeee

4 comments:

Hershan@Ray said...

enjoy nyer ko masa cuti ni...bagus2..aku s2dy tak masuk..pasal sambil bc smbil bt blog..tak larat la nak faham..ko ajar aku ble tak??

rapturous said...

ohoo.. ronda2 xajak... sedih wei..

tokie_rox said...

alamak..to elina..uii baaa..sorry2....tu semua secara tergesa2 bah.... lagipun wawan tiada..jgn risau..haha..xpa2...nnti aku ajak ko k....dont worry...

to ray..hek eleh..ko lah kna ajar aku..aku satu hape pun x start lagi bah..aisehh....sepak ko laju2 kang..haha..bleh ba..nnti kite discuss after cuti ha....aku pun byk yg x phm ni..huhu

The one and only thing said...

vavavav..ko lepak alamanda r plak weyh..
jom2..asek2 mines jew..
mai r tgk aq kt sinih