BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, July 4, 2009

semuanya ader hikmahhh...



ishh..sepatutnye, kami budak2 law yg lain balik pada trikh ni (4/7/2009) jugak ar...tp mcm ne nk buat...dh nasib kami...redha je la...sebulan dh aku kat sni utk sem ni...mcm2 perkara yg berlaku kot...byk btol masalah yg timbul..luaran n dalaman...dari segi kos sara idup, hubungan sesama sahabat, study, makanan..haihh...kadang2, aku terpikir gk..kan bagus klu aku kembali ke sini(kedah) lambt lagi...leh kerja...leh tmbah income...x der ar jd mcm skrg ni...setiap ari aku mkn 1 kli sehari ja...x pun mesti x leh lebih dr 4 ringgit...tp aku percaya..semua ni ader hikmah...ia mengajar aku erti berjimat cermat...mmm...




tu dari segi sara idup...kalau hubungan sesama sahabat tu..fuh..biasalah... kadg2 ader perbezaan pndapat dn perselisihan faham...tetapi..alhamdulillah....macam kat mahsuri ni, masalah kami dh pun setel...insyaallah..setelah kami dok berbincang ramai2...satu titik penyelesaian sudh pun disepakat..mintak maaf antara satu same lain...ader hikmah...lepas tu, hubungan kami kian rapat...harap, ikatan persahabatn yg dibina,,kukuh selamanya.....

mm..dari segi study lak..pergh,..pecah pale otak gak woo...x mcm yg sem lepas...dis sem mmg tension....byk btui karenahnye..tu la ..ni la... setakat ni..ekonomi langsung aku x pernah study..global lak..aku cube nk dptkan rentak..law..alhamdulillah..aku mmg minat..bel plak....aduhh...byk btul attention yg kena aku bg...tiap2 petang, aku selalu gk join main futsal, handball or basket ball...kadang2 joging..utk ilangkan tension aku gk sbnrnye...bile dh penat2 tu, nk makan pun x lalu...so..duit mkn pun dpt ar jimat skit..ahhaa...



td aku bru call mak aku...aku luahkan sume masalah kat mama....jarang aku bg tau problem aku kat beliau..tp..mcm dh x tahan je...psl muet lagi..harap2 lepas ar band 4...klu x lepas..mmg bukan rezeki aku amik law dh....pointer ok pun x gune gk kalau x lepas band 4...kenapa keadaan bgitu kejam...!!! astagfirullah...sabar tokie.....semua ni ader hikmah...hanya doa dn tawakal pada Allah yg mampu aku panjatkan.... in case, if aku x dpt amik law...aku nk amik penerbitan...mmg minat aku sejak kecik...jd penerbit tv program...nak jadi mcm mak cik aku yg keje kat tv3 tu..huhu...tp..parents aku x bagi....so,,sbg anak yg baik..chewahh...dgr je la ckp parents amik law..ader hikmah gk...mmm...papeje lah yg berlaku lepas ni..aku terima ja...........



Masalah2 yg datang tu..membuatkan kite menjadi lebih matang..mengajar kite erti hidup...bukan senang nk jadi senang,, x susah pun klu nk jadi susah...ujian2 yang tiba, Allah nk uji hamba-Nya..... Tu tanda Allah syg kat kita....

4 comments:

ZHARIF BADRUL said...

salam tokie
normal la 2..nama pun budak u kan..tapi xpe dah last sem dah..next year shah alam mari hoho
thanx for the support and i will inform u later about the event k =)

rapturous said...

salam.
a ah tokie.. semua mesti ade hikmah..
tp sebelum hikmah tu nmpak,
msti risau tahap langit ketujuh py lah..
tp.. nk x nk risau, kena jgk pujuk hati... mesti ade hikmah...
betul2 ade hikmah... tgh yakin ni...

yg benar..

- abdul hadi abdul muti - said...

tiada yang benar melainkan yang benar..(apemende aku ngarut nih??)

Farid90 said...

Assalamualaikum..
masalah kita selesai bila kita mati,tapi masalah dunialah, akhirat yang lebih panjang pulak yang kita akan tempuh.
Betul, semua yang terjadi ada hikmahnya, dan aku harap kau terus berusaha juga di medan dakwah kita yang akan lebih mencabar di kampus semester ini.